Onze weg naar 100% eerlijke noten

De notenindustrie kent vele misstanden. Kinderarbeid, uitbuiting van vluchtelingen en massale bijensterfte zijn slechts enkele schrijnende voorbeelden. Een onbesproken probleem dat actie verlangt. Bij HandjeVol is het onze missie om stap voor stap naar een 100% eerlijk product te werken. 100% eerlijk betekent volgens ons dat er vanaf het moment dat de noot geplukt wordt totdat deze opgegeten wordt er niemand is die hieronder mag lijden. Het uiteindelijke doel: de notenindustrie positief veranderen.

Ja, notenkartels bestaan echt! Ze oefenen in het geheim controle uit over de wereldwijde notenprijzen en hebben een enorme invloed op de markt. Ze schuwen geen enkele tactiek om hun positie te handhaven, zoals het onder druk zetten van boeren en producenten en het gebruiken van geweld en intimidatie.
Bij HandjeVol brengen we deze kwesties onder de aandacht en zoeken we naar oplossingen. We verkennen bijvoorbeeld mogelijkheden om noten dichter bij huis te halen. Dit verkort de afstand die de noot aflegt van de boom tot in ons zakje. Ook kijken we ernaar om de noten direct bij de boer in te kopen zodat er niet onnodig met geld geschoven wordt. Bovendien profiteren we ook van betere werkomstandigheden in westerse landen.

Transparantie naar onze klanten staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geloven dat jullie te allen tijde inzicht moeten hebben in onze voortgang. Daarom hebben we een ratingsysteem ontwikkeld dat onze voortgang weergeeft:
Scroll naar boven